Топ 5 идеи за разходки в и около София - Maven

Топ 5 идеи за разходки в и около София

Разходката е начин не само да се разтоварим от дългия ден, но и да прекараме време със семейството и приятелите. Освен в града, в който живеем, това може да направим и около него, познавайки интересни за целта места.

В тази статия ще ви предоставим 5 идеи, от които да се възползвате при следващата си разходка в София и околностите.

Къде да отидем на разходка в и до София?

България е страна, която прелива от невероятни кътчета, но често времето не ни стига, за да им се насладим. Ако живеете близо до столицата или в самата нея, ето няколко предложения за прекарване на време с близките:

  1. Национален парк Витоша – ако сте любител на походите и планинския туризъм, но не ви се отдалечава от града, Национален парк “Витоша” е място, на което ще успеете да се насладите на красотата на природата. Намира се на територията на Витоша планина, чийто най-висок връх е Черни връх. В самия парк са поместени два резервата и два манастира. Там може да посетите и най-дългата пещера в България – Духлата, както и най-дългата река в Югозападна България – Струма.
  2. Природен парк Бояна – това е природна забележителност, осеяна с горски пътеки и е чудесна идея за разходка сред природата, без да се налага да напускате София;
  3. поход до водопад – ако сте любител на красивите естествени атракции, то посещението на водопад несъмнено е едно от нещата, които ще ви харесат. В близост до столицата има няколко водопада, заслужаващи да се посетят през някой уикенд или по път за някоя почивка. Някои от тях са – Боянски водопад, Скакля, Под камико;
  4. пещера Левски – в случай че имате афинитет към пещерите, може да се развълнувате да посетите пещера Левски, в близост до село Левски. Вътре ще ви се открие гледка от невероятни скални образувания, подземни залежи, а освен това е чудесен начин да си подарите пещерно изживяване, без да изминавате дълго разстояние;
  5. язовир Искър – в горещите дни на лятото няма нищо по-хубаво от идеята да за разходка някъде, където се усеща прохлада. Ако търсите място за отдих и пикник, може да посетите язовир Искър, намиращ се недалеч от София и е предпочитана дестинация за активности на открито. Предлага възможност за риболов, плуване и редица други водни спортове.

Столицата и околностите ѝ предлагат разнообразни възможности, от които всеки може да открие интересна и вълнуваща идея за него.

Забележителности близо до София и в самия град

Освен да отделите време за разходка, по време на тура може да посетите и различни забележителности. Някои от най-интересните идеи за това са: Рилският манастир, Катедралата „Свети Александър Невски“, Боянската църква, Националният исторически музей, Музеят на социалистическото изкуство.

Ако сте склонни да се отдалечите малко повече – Крепостта Белоградчик, Старият град в Пловдив, Крепостта Царевец във Велико Търново, също предлагат уникално изживяване.

Това са само малка част от многото забележителности и места, които си заслужава да се посетят в околностите на София. Вече имате списък с различни идеи, така че в удобен момент си позволете да се насладите на такъв тип преживяване.

Добавяне на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.