Кои са най-добрите квартали за живеене в София? - Maven

Кои са най-добрите квартали за живеене в София?

Много хора избират да живеят в София. Това се дължи на факта, че столицата ни е богата на възможности за трудова заетост, на културно-масови мероприятия, освен това – и се развива с бързи темпове откъм строителство. Големият въпрос, когато купуваме или наемаме имот, е в кой квартал да се намира той?

По-спокойно или по-натоварено място да изберете за живеене?

Отговорът на този въпрос най-общо зависи от вашите лични предпочитания. Както спокойните, така и натоварените квартали в София имат своите предимства.

Ако сте привърженик на тихата, необременена от шумове обстановка, то е добре да изберете да живеете в локация, в която няма много малко шум и движение на пътя. Такъв район би могъл да ви осигури по-добър и качествен живот. 

Особено важно е да отчетете предимствата на спокойните места, ако там ще се купува или наема жилище за семейство с малко дете или деца. Те са подходящи за отглеждането им, тъй като тази среда благоприятства наспиването и други фактори, важни за растежа. Спокойните райони, в които може да си купите жилище или да наемете такова не са никак малко, въпреки че София е голям град и се характеризира с доста натовареност.

Младите хора, от друга страна, имат нужда от по-оживена обстановка, повече хора около себе си и повече места за развлечение. Те търсят в близост да се намират ресторанти, дискотеки и друг тип развлекателни заведения. Сред предимството на натоварените квартали в София е възможността за по-голяма социална активност, както и по-доброто обслужване на градския транспорт.

На кои квартали в София да обърнете внимание за покупка или наемане на жилище?

Ако търсите за закупите или наемете жилище – ето на кои квартали в София е добре да обърнете внимание:

  • Бояна – ако търсите решение за съчетание на спокойствие, но и развита инфраструктура, то този район е идеалният за вас. Новите имоти струват немалко средства, но инвестицията си заслужава поради природната красота, тишината на локацията, както и близостта до центъра на града;
  • Лозенец – това е луксозен квартал, характеризиращ се с красиви сгради, авторитетна общност и невероятна околна среда. Удобната инфраструктура също е част от предимствата на квартала – Лозенец ви дава възможност да задоволите всички ваши нужди, защото там се намират както места за отдих, така и такива за по-интензивен начин на живот;
  • Изток – в този район има висока натовареност, което се дължи на множеството бизнес сгради, резиденции, магазини и ресторанти, което го прави посещаван и предпочитан от мнозина.

Имотите държат доста висока цена, което се обуславя от някои фактори. На първо място са пазарните условия – в периоди на голямо търсене и ограничено предлагане цените са по-високи. 

Други фактори, които повлияват цените са местоположението – ако изберете имот, който се намира в предградията, то той би струвал по евтино в сравнение с такъв, находящ се в центъра. Размерът и типът на имота също имат значение – големите жилища са по-скъпи от малките апартаменти. Важно за цената е и състоянието на сградата, в която се намира имотът. Ако тя има нужда от ремонт, естествено покупката ще е по-евтина.

Добавяне на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.